skip to Main Content

Vanaf 1 december 2020 geldt voor iedereen vanaf 13 jaar de landelijke verplichting om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Dit geldt ook in het zwembad.

Kom je vanaf 1 december in Zwembad De Wiel, vergeet dan je mondkapje niet. We weten dat het even wennen is, maar we vragen jullie nauwlettend deze regel te volgen. Zo houden we het zwemmen ook veilig en verantwoord voor elkaar.

Voor iedereen van 13 jaar of ouder geldt: 

  • Bij binnenkomst in het zwembad is het dragen van een mondkapje wel verplicht;
  • Vanaf de plek waar men de zwemtas neerlegt na het ontdoen van de bovenkleding, geldt geen  mondkapjesplicht voor zwemmers. Na het zwemmen, bij betreden van de kleedruimtes, is het dragen van een mondkapje wel verplicht.
  • Vanaf de kleedkamer in de richting van het zwembassin (betreden van natte ruimte) is het dragen van een mondkapje wel verplicht voor ouders/begeleiders (let op: niet-zwemmers);
  • Voor al het zwembadpersoneel, trainers, coaches en andere sportbegeleiders geldt altijd een mondkapjesplicht, tenzij zij actief meesporten (ook op de kant), dan hoeft je geen mondkapje op;
  • Uitgezonderd zijn zwemonderwijzers (in het water en op de kant) tijdens de zwemlessen aan kinderen. Voor en na de zwemles geldt ook voor hen wel een mondkapjesplicht.

N.B. Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en mag daarom niet worden gebruikt als alternatief voor een mondkapje, zie Rijksoverheid.

In het zwembad geldt uiteraard de veilige afstandsnorm van 1,5 meter. De veilige afstandsnorm geldt niet tussen:

  • kinderen tot en met twaalf jaar en andere personen;
  • kinderen tot en met zeventien jaar onderling.

Met vriendelijke groet,

Team Zwembad De Wiel.

Back To Top