skip to Main Content

Zwembad de Wiel blijft tot 17 augustus 2020 gesloten in verband met onderhoudswerkzaamheden. De abonnementen bij Zwembad de Wiel blijven tot die tijd bevroren. Natuurlijk kan er gezwommen worden in onze buitenbaden, maar enkel met een buitenbad abonnement. Deze zijn online te bestellen via de websites van Zwembad De Veersloot of het Maarten van der Weijdenbad

Bij vragen kan een e-mail verstuurd worden naar dewiel@schagenactief.nl of kan gedurende openingstijden van de buitenbaden contact worden opgenomen via 0224 214 390.

Activiteiten

Zwemles kinderen ABC
Zwemlessen voor de diploma’s A, B en C vinden wekelijks van maandag tot en met zaterdag plaats in zwembad De Wiel. Ouders kunnen de voortgang van hun kind volgen via het digitale leerlingvolgsysteem. De zwemlessen worden gegeven volgens de EasySwim-methode.

Onze leerlingen mogen gratis oefenen tijdens de recreatieve uren. Onder begeleiding van een betalende volwassene met een klantenpas zijn ze van harte welkom op zondag van 09.30 – 15.30 uur.

Je zwemdiploma’s behaald? Gefeliciteerd! Je kunt je zwemconditie op peil houden met onze Zwemvaardigheidslessen. En heb je al eens aan Snorkelen, Survival, Zeemeermin- of Haaienzwemmen gedacht?

Banenzwemmen

Wie liever in eigen tempo aan de conditie werkt in plaats van onder begeleiding te sporten, kan alle dagen van de week in zwembad De Wiel terecht voor banenzwemmen. Hiervoor geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Varieer ook eens met Aquajogging, Aquarobics, Aquavitaal, Aquabootcamp, Fitte Vogels of FloatFit.

AquaBootcamp

Een stevige, afwisselende workout in het water, dat is AquaBootcamp. Het water zorgt ervoor dat je feller, harder en met meer kracht kunt bewegen. Met herhalende oefeningen verbeter je zowel je conditie als je kracht, kun je steeds verder je grenzen verleggen en zorg je voor een goede vetverbranding.

AquaJogging

Bij AquaJogging kun je dankzij een ‘aquabelt’ blijven drijven en rechtop in het water bewegen. Tijdens de actieve training verbrand je meer calorieën dan op het droge, omdat het water meer (natuurlijke) weerstand biedt. Knieën, heupen en enkels worden ontzien, want je maakt geen contact met de bodem.

Met verschillende trainingsmaterialen worden wisselende spiergroepen getraind. Je kunt oefenen op je eigen tempo, passend bij je eigen conditie. Eigentijdse muziek zorgt voor een extra stimulans. AquaJogging past bij iedere leeftijd en conditie.

AquaRobics

AquaRobics is een swingende, actieve workout. In heup- tot borstdiep water verbeter je in groepsverband je algemene conditie. Op passende muziek train je je uithoudingsvermogen en spierkracht. Na afloop is er een ontspannende cooling-down. De lessen AquaRobics in De Wiel zijn afwisselend en voor ieder niveau geschikt.

AquaVitaal

AquaVitaal is een beweegprogramma voor 50-plussers en senioren die actief, fit en vitaal willen blijven. Het programma, dat is goedgekeurd door fysiotherapeuten, is onder meer gebaseerd op algemene dagelijkse handelingen als reiken, draaien, zitten en staan.

Op passende muziek doen deelnemers oefeningen in water om spieren en gewrichten te versterken, zodat de dagelijkse bewegingen makkelijk uitgevoerd kunnen worden. Tijdens AquaVitaal wordt rekening gehouden met onder meer de kracht, lenigheid en snelheid van iedere deelnemer.

Het programma is geschikt voor mensen met en zonder lichamelijke klachten. De oefeningen worden gedaan in zowel diep als ondiep water, zonder van materialen gebruik te maken. AquaVitaal start met basisoefeningen, die elke week worden uitgebreid.

EasySwim-zwemles

De EasySwim-methode is een plezierige manier om te leren zwemmen, waarbij de kinderen zich betrokken en veilig voelen. Met een EasySwim-drijfpak starten kinderen vanaf 4,5 jaar direct in het diepe hun zwemlessen. Ze leren zo uit ervaring, in hun eigen tempo, hoe ze door water te verplaatsen zelf kunnen bewegen.

De kinderen leren zwemmen omdat de drijfmiddelen stapsgewijs uit het drijfpak gehaald worden. Zo wordt soepel de overgang gemaakt van zwemmen met pak naar zwemmen zonder.

Succeservaringen zijn belangrijk, zeker voor kinderen die in kleine stapjes vooruitgaan. Daarom geven we ieder kind per les een haalbaar doel. Omdat ieder kind in eigen tempo leert zwemmen, wordt een maximaal resultaat behaald.
De EasySwim-les duurt één uur. Hiervan zijn de laatste vijf minuten vrij om in het water te spelen. Voor de zwemleraar is dit essentieel om te zien wat de kinderen geleerd hebben.

EasySwim-drijfpakjes kosten € 45,- en zijn verkrijgbaar bij Zwembad De Wiel.

Onze leerlingen mogen gratis oefenen tijdens de recreatieve uren. Onder begeleiding van een betalende volwassene met een klantenpas of polsbandje, zijn jullie van harte welkom op zondag van 09.30 – 15.30 uur.

Fitte Vogels

Bij Fitte Vogels werken deelnemers elke week aan de conditie via een andere aquasport. Dit gebeurt onder leiding van een instructeur. Afhankelijk van de activiteit wordt ter ondersteuning met trainingsschema’s of aquasportmaterialen gewerkt.

FloatFit

FloatFit-oefeningen worden gedaan op een drijvende mat. Op die manier kun je werken aan je balans, houding en kernstabiliteit. Je traint veel verschillende spiergroepen, want de constante beweging van het wateroppervlak zorgt ervoor dat je tijdens de oefeningen steeds aan het balanceren bent.

Tijdens de pittige lessen train je jezelf op een leuke, innovatieve manier fit. Je kunt deelnemen met een 10-rittenkaart, die 12 weken geldig is. Omdat er een vast aantal FloatFit-matten beschikbaar is, kun je je elke maand op lessen inschrijven via de inschrijflijsten bij de receptie van Zwembad De Wiel.

Medisch Zwemmen

Medisch Zwemmen is onder meer bedoeld voor mensen met rugproblemen, gewrichts- of spierklachten, of die revalideren na een blessure. Met oefeningen in het water worden de spieren en gewrichten weer soepel gemaakt en versterkt. Dit gebeurt op een verantwoorde manier, onder leiding van een gediplomeerde zweminstructeur.

Door in het water te bewegen, wordt de druk op de gewrichten verminderd. Als resultaat van het zwemmen neemt de beweeglijkheid in belangrijke mate toe. Ook wordt aan de conditie gewerkt. Dit gebeurt allemaal in het eigen tempo.

Medisch Zwemmen is bij uitstek geschikt voor wie op advies van huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut meer wil gaan bewegen. Er is een invalidelift aanwezig om deelnemers eventueel in het water te liften en er weer uit te tillen.

Deelnemers aan Medisch Zwemmen hebben tevens gratis toegang tot de stoomcabine en infraroodsauna van Zwembad De Wiel.

Peutersurvival

Peutersurvival is geschikt voor kinderen van drie jaar en ouder. Met een drijfpakje aan doen ze spannende, stoere, leerzame spellen in zowel het diepe als het ondiepe bad. Hierbij worden ze begeleid door een gecertificeerde medewerker.

Peutersurvival duurt drie kwartier en vindt plaats zonder een ouder of verzorger – in tegenstelling tot de Baby- en Peuterzwemlessen.

Trimzwemmen

Trimzwemmen is uitstekend geschikt om verschillende zwemslagen te verbeteren en aan de conditie te werken. Onder leiding van een zweminstructeur ga je banenzwemmen, waarbij allerlei zwemslagen aan bod komen, zoals onder andere de borstcrawl, de rugcrawl en de schoolslag.

Recreatief zwemmen

Zin in Waterpret? Kom langs en ervaar zelf hoe leuk het is!

Tijdens het Recreatief zwemmen garandeert alleen al de sensationele glijbaan van 74 meter, met diverse lichteffecten en een doorschijnend tussenstuk voor onbezorgde waterpret. Een raket met glijbaan, bubbels, een jetstream, klein en groot speelmateriaal zorgen ervoor dat iedereen zich uitstekend kan vermaken. Dit alles gebeurt in drie verschillende baden. Daarnaast hebt u als bezoeker van Zwembad De Wiel gratis toegang tot de stoomcabine en infraroodsauna.

Veiligheid is voor u en ons erg belangrijk!

Gediplomeerde lifeguards houden daarom toezicht in onze accommodatie. Komt u zwemmen met uw kind dat nog geen zwemdiploma heeft, dan kunt u alleen gebruik maken van het instructie- en peuterbad.

Survival

Kinderen die graag zwemmen en avontuurlijk zijn ingesteld, leren tijdens de lessen Survival reddend zwemmen en krijgen er een heel grote watervaardigheid door. Ze leren hoe ze zichzelf kunnen redden als ze onverwacht in het water terechtkomen en wat ze het beste kunnen doen als iemand in nood is. Ook gaan we tokkelen met een touw, zwemmen met een geblindeerde duikbril en we gaan op onze eigen laarzen en kleding drijven. Survival is voor avontuurlijk ingestelde jonge zwemmers dan ook een gevarieerde en uitdagende cursus.

Vroege Vogels

Vroeg zwemmen is een heerlijk energiek begin van de ochtend, waar je ook de rest van je dag plezier van hebt. Daarnaast zwemmen Vroege Vogels ook nog eens tegen een gunstig tarief!

Zeemeerminzwemmen/Haaienzwemmen

Wil je leren zwemmen als een heuse zeemeermin?

Na 6 lessen Zeemeerminzwemmen ontvang je het diploma Zeemeerminzwemmen Brons. Daarna kun je doorgaan voor de diploma’s Zilver en Goud!

Zeemeerminzwemmen is mogelijk voor kinderen vanaf 6,5 jaar, tot en met schoenmaat 36. Voor kinderen die 6,5 jaar oud zijn, is het bezit van het A-, B- en C-diploma vereist. Voor 7 jaar en ouder is alleen een A- en B-diploma nodig.

Een les Zeemeerminzwemmen duurt 1 uur. Een abonnement van 6 lessen kost € 53,70 en is verkrijgbaar bij de receptie van Zwembad De Wiel. Het abonnement is 8 weken geldig, dus als je een keer niet kunt is dat geen probleem.

Haaienzwemmen is ook mogelijk, tegen dezelfde prijs en voorwaarden.

 

Wil je leren zwemmen als een heuse haai?

Na 6 lessen Haaienzwemmen ontvang je het diploma Haaienzwemmen Brons. Daarna kun je doorgaan voor de diploma’s Zilver en Goud!

Haaienzwemmen is mogelijk voor kinderen vanaf 6,5 jaar, tot en met schoenmaat 36. Voor kinderen die 6,5 jaar oud zijn, is het bezit van het A-, B- en C-diploma vereist. Voor 7 jaar en ouder is alleen een A- en B-diploma nodig.

Een les Haaienzwemmen duurt 1 uur. Een abonnement van 6 lessen kost € 53,70 en is verkrijgbaar bij de receptie van Zwembad De Wiel. Het abonnement is 8 weken geldig, dus als je een keer niet kunt is dat geen probleem.

Zeemeerminzwemmen is ook mogelijk, tegen dezelfde prijs en voorwaarden.

Zwangerschapszwemmen

Als je zwanger bent, wil je natuurlijk genieten van elk bijzonder moment. De eerste maanden van je zwangerschap kun je vaak nog van alles doen. En vanaf het tweede trimester begint je lichaam flink te veranderen. Op dat moment is het van belang om in conditie te blijven. Zwangerschapszwemmen is voor vele zwangere vrouwen de ideale manier om  te ontspannen, voor te bereiden op de bevalling en fit te blijven. Samen met andere dames kun je bovendien allerlei ervaringen uitwisselen. Dit schept een unieke en waardevolle band. Niet voor niets zien wij de aanstaande moeders van Zwangerschapszwemmen vaak gezamenlijk als jonge moeders weer terug tijdens het Baby- en Peuterzwemmen.

Wat houdt een les Zwangerschapszwemmen in?

Ter warming up worden er een aantal banen gezwommen. Daarna ga je onder begeleiding van een gediplomeerde instructrice een aantal oefeningen doen om je armen, benen, buik en bekken te trainen. De les vindt plaats in diep en ondiep warm water.

Zwemles voor volwassenen

Zwemles voor volwassenen is bedoeld voor bijvoorbeeld volwassen die graag met hun (klein)kinderen het zwembad in zouden gaan, maar daarvoor niet goed genoeg kunnen zwemmen, of voor volwassen die zich angstig voelen in het water. Als ze daar wat aan willen doen, is de Zwemles voor volwassenen uitstekend geschikt.

De 30 minuten durende lessen vinden voornamelijk plaats in het instructiebad van 1.10 meter diep en in het wedstrijdbad.

Baby- en Peuterzwemmen

Bij Baby- en Peuterzwemmen staat het plezier en contact dat ouders met hun kinderen hebben voorop. De lessen zijn bedoeld voor kinderen van drie maanden tot en met drie jaar oud. Baby- en Peuterzwemmen vindt plaats in water van ongeveer 33 graden. Tijdens elke les worden verschillende spelletjes en bewegingsoefeningen gedaan, afgewisseld door en ondersteund met het zingen van liedjes.

De spelletjes en oefeningen worden aangepast op de leeftijd en de motorische vaardigheden van de kinderen in de groep. Tijdens de een-na-laatste les van de cursus kunnen kinderen laten zien wat ze allemaal geleerd hebben en een diploma halen. Tijdens de laatste les van het blok mogen de opa’s en oma’s ook gezellig meezwemmen!

De cursusduur is ongeveer 20 weken. Lessen duren een half uur en worden begeleid door een gecertificeerd instructeur.

Zwemvaardigheid

Voor jonge kinderen is het belangrijk om de zwemvaardigheid op peil te houden, ook als je na het behalen van het C-diploma ‘zwemveilig’ bent. Met de lessen Zwemvaardigheid wordt de zwemvaardigheid groter. Je maakt op een leuke manier kennis met reddend zwemmen en je leert nieuwe zwemslagen, bijvoorbeeld de vlinderslag, de samengestelde rugslag, keerpunten en de borst- en rugcrawl met zij-ademhaling.

Zo kan een kind op een leuke manier in beweging blijven en de eigen zwemvaardigheden en conditie versterken.

Back To Top