skip to Main Content

Activiteiten

Zwemles kinderen ABC
Zwemlessen voor de diploma’s A, B en C vinden wekelijks van maandag tot en met zaterdag plaats in zwembad De Wiel. De zwemlessen worden gegeven volgens de EasySwim-methode.

Je zwemdiploma’s behaald? Gefeliciteerd! Je kunt je zwemconditie op peil houden met onze Zwemvaardigheidslessen. En heb je al eens aan Snorkelen, Survival, Zeemeermin- of Haaienzwemmen gedacht?

Vragen over of inschrijven voor zwemles, Zwemvaardigheid, Snorkelen, Survival, Zeemeermin- of Haaienzwemmen? Mail dan naar zwemlesdewiel@schagenactief.nl

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Banenzwemmen

Wie liever in eigen tempo aan de conditie werkt in plaats van onder begeleiding te sporten, kan alle dagen van de week in zwembad De Wiel terecht voor banenzwemmen. Hiervoor geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Varieer ook eens met Aquajogging, Aquarobics, Aquavitaal, Aquabootcamp, of FloatFit.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

AquaBootcamp

Een stevige, afwisselende workout in het water, dat is AquaBootcamp. Het water zorgt ervoor dat je feller, harder en met meer kracht kunt bewegen. Met herhalende oefeningen verbeter je zowel je conditie als je kracht, kun je steeds verder je grenzen verleggen en zorg je voor een goede vetverbranding.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

AquaJogging

Bij AquaJogging kun je dankzij een ‘aquabelt’ blijven drijven en rechtop in het water bewegen. Tijdens de actieve training verbrand je meer calorieën dan op het droge, omdat het water meer (natuurlijke) weerstand biedt. Knieën, heupen en enkels worden ontzien, want je maakt geen contact met de bodem.

Met verschillende trainingsmaterialen worden wisselende spiergroepen getraind. Je kunt oefenen op je eigen tempo, passend bij je eigen conditie. Eigentijdse muziek zorgt voor een extra stimulans. AquaJogging past bij iedere leeftijd en conditie.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Aqua Functional

Een unieke training, die we zelf hebben ontwikkeld: Aqua Functional. De meeste oefeningen tijdens deze lessen zijn erop gericht om je volledige lichaam te trainen. Zowel in als uit het water verbeter je met Aqua Functional je uithoudingsvermogen, kracht, stabiliteit en flexibiliteit. 

 

In het zwembad maken we gebruik van de weerstand van het water, zodat je kracht en conditie verbeteren. De hogere calorieverbranding die het resultaat is van deze oefeningen, houdt ook na de training nog enige tijd aan. 

 

Daarnaast doen we oefeningen op de kant. Het is dus handig om sportkleding – een korte broek en shirt – en water- of binnensportschoenen over je zwemkleding aan te trekken. 

 

Om ze steeds leuker en uitdagender te maken, blijven we de Aqua Functional-lessen constant verder ontwikkelen. Zo gaan we binnenkort met weerstandsbanden en andere nieuwe materialen aan de slag!  

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Aqua Zumba/Dance

Ga je graag met je voeten van de vloer? Doe dan mee met onze gezellige en swingende dans-work-out in het water! 

 

Op het ritme van Latijns-Amerikaanse dansen als salsa en merengue gaan we samen lekker los, met de zwembadbodem als dansvloer. De intensiteit van de bewegingen is gemiddeld tot hoog. Dit kun je zelf sturen: met tips van de instructeur kun je beïnvloeden hoeveel weerstand je van het water krijgt.     

 

De lessen zijn geschikt voor jong (16+) en oud. Ben je nog niet zo’n ervaren danser? Geen probleem: als het even niet lukt, is er niemand die het ziet. Je kunt dus lekker helemaal op je eigen manier dansen, fit worden en, vooral, genieten! 

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

AquaRobics

AquaRobics is een swingende, actieve workout. In heup- tot borstdiep water verbeter je in groepsverband je algemene conditie. Op passende muziek train je je uithoudingsvermogen en spierkracht. Na afloop is er een ontspannende cooling-down. De lessen AquaRobics in De Wiel zijn afwisselend en voor ieder niveau geschikt.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

AquaVitaal

AquaVitaal is een beweegprogramma voor 50-plussers en senioren die actief, fit en vitaal willen blijven. Het programma, dat is goedgekeurd door fysiotherapeuten, is onder meer gebaseerd op algemene dagelijkse handelingen als reiken, draaien, zitten en staan.

Op passende muziek doen deelnemers oefeningen in water om spieren en gewrichten te versterken, zodat de dagelijkse bewegingen makkelijk uitgevoerd kunnen worden. Tijdens AquaVitaal wordt rekening gehouden met onder meer de kracht, lenigheid en snelheid van iedere deelnemer.

Het programma is geschikt voor mensen met en zonder lichamelijke klachten. De oefeningen worden gedaan in zowel diep als ondiep water, zonder van materialen gebruik te maken. AquaVitaal start met basisoefeningen, die elke week worden uitgebreid.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

EasySwim-zwemles

De EasySwim-methode is een plezierige manier om te leren zwemmen, waarbij de kinderen zich betrokken en veilig voelen. Met een EasySwim-drijfpak starten kinderen vanaf 4,5 jaar direct in het diepe hun zwemlessen. Ze leren zo uit ervaring, in hun eigen tempo, hoe ze door water te verplaatsen zelf kunnen bewegen.

De kinderen leren zwemmen omdat de drijfmiddelen stapsgewijs uit het drijfpak gehaald worden. Zo wordt soepel de overgang gemaakt van zwemmen met pak naar zwemmen zonder.

Succeservaringen zijn belangrijk, zeker voor kinderen die in kleine stapjes vooruitgaan. Daarom geven we ieder kind per les een haalbaar doel. Omdat ieder kind in eigen tempo leert zwemmen, wordt een maximaal resultaat behaald.
De EasySwim-les duurt één uur. Hiervan zijn de laatste vijf minuten vrij om in het water te spelen. Voor de zwemleraar is dit essentieel om te zien wat de kinderen geleerd hebben.

EasySwim-drijfpakjes kosten € 45,- en zijn verkrijgbaar bij Zwembad De Wiel.

Vragen over of inschrijven voor zwemles? Mail dan naar zwemlesdewiel@schagenactief.nl

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

FloatFit

FloatFit-oefeningen worden gedaan op een drijvende mat. Op die manier kun je werken aan je balans, houding en kernstabiliteit. Je traint veel verschillende spiergroepen, want de constante beweging van het wateroppervlak zorgt ervoor dat je tijdens de oefeningen steeds aan het balanceren bent.

Tijdens de pittige lessen train je jezelf op een leuke, innovatieve manier fit. Je kunt deelnemen met een 10-rittenkaart, die 12 weken geldig is. Omdat er een vast aantal FloatFit-matten beschikbaar is, kun je je elke maand op lessen inschrijven via de inschrijflijsten bij de receptie van Zwembad De Wiel.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Aangepast Zwemmen

Aangepast Zwemmen is onder meer bedoeld voor mensen met rugproblemen, gewrichts- of spierklachten, of die revalideren na een blessure. Met oefeningen in het water worden de spieren en gewrichten weer soepel gemaakt en versterkt. Dit gebeurt op een verantwoorde manier, onder leiding van een gediplomeerde zweminstructeur.

Door in het water te bewegen, wordt de druk op de gewrichten verminderd. Als resultaat van het zwemmen neemt de beweeglijkheid in belangrijke mate toe. Ook wordt aan de conditie gewerkt. Dit gebeurt allemaal in het eigen tempo.

Aangepast Zwemmen is bij uitstek geschikt voor wie op advies van huisarts, medisch specialist of fysiotherapeut meer wil gaan bewegen. Er is een invalidelift aanwezig om deelnemers eventueel in het water te liften en er weer uit te tillen.

Deelnemers aan Aangepast Zwemmen hebben tevens gratis toegang tot de stoomcabine en infraroodsauna van Zwembad De Wiel.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Peutersurvival

Peutersurvival is geschikt voor kinderen van drie jaar en ouder. Met een drijfpakje aan doen ze spannende, stoere, leerzame spellen in zowel het diepe als het ondiepe bad. Hierbij worden ze begeleid door een gecertificeerde medewerker.

Peutersurvival duurt drie kwartier en vindt plaats zonder een ouder of verzorger – in tegenstelling tot de Baby- en Peuterzwemlessen.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Tabaqua

Tabaqua is een high intensity interval training waarbij je 20 seconden op hoge intensiteit een oefening uitvoert en daarna 10 seconden iets rustiger. Het is een niet ingewikkelde no nonsens training waarbij de Tabata trainingsformule gecombineerd wordt met de eigenschappen van water. Dit zorgt voor een optimale workout! Tabaqua is bedoeld voor mensen die intensief willen trainen, maar door de eigenschappen van water en eigen aanpassingen kun je de intensiteit van de workout zelf bepalen.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Trimzwemmen

Trimzwemmen is uitstekend geschikt om verschillende zwemslagen te verbeteren en aan de conditie te werken. Onder leiding van een zweminstructeur ga je banenzwemmen, waarbij allerlei zwemslagen aan bod komen, zoals onder andere de borstcrawl, de rugcrawl en de schoolslag.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Recreatief zwemmen

Zin in Waterpret? Kom langs en ervaar zelf hoe leuk het is!

Tijdens het Recreatief zwemmen garandeert alleen al de sensationele glijbaan van 74 meter, met diverse lichteffecten en een doorschijnend tussenstuk voor onbezorgde waterpret. Een raket met glijbaan, bubbels, een jetstream, klein en groot speelmateriaal zorgen ervoor dat iedereen zich uitstekend kan vermaken. Dit alles gebeurt in drie verschillende baden. Daarnaast hebt u als bezoeker van Zwembad De Wiel gratis toegang tot de stoomcabine en infraroodsauna.

Veiligheid is voor u en ons erg belangrijk!

Gediplomeerde lifeguards houden daarom toezicht in onze accommodatie. Komt u zwemmen met uw kind dat nog geen zwemdiploma heeft, dan kunt u alleen gebruik maken van het instructie- en peuterbad.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Survival

Zwem je graag en houd je wel van een beetje avontuur? Tijdens de Survival-lessen leer je hoe je jezelf en anderen kunt redden in het water!

Je leert wat je moet doen als jij of iemand anders onverwacht in het water in de problemen raakt. Ook ga je onder water van beneden naar boven aan een touw, een pop opduiken, paaltje springen naar de bodem (4 meter), je kleding droog naar de overkant van de ‘rivier’ brengen, zodat je ze daar weer aan kunt, zwemmen met een geblindeerde duikbril en je leert om op je eigen kleding te drijven. Kortom, je leert heel veel verschillende, nieuwe dingen. Dat is natuurlijk niet alleen heel spannend en uitdagend: het kan op een dag zelfs iemands leven redden én je krijgt er veel meer watervaardigheden door.

Ben jij een echte avonturier die zich helemaal thuis voelt in het water? Sluit je dan aan bij onze andere helden en doe mee aan Survival in De Wiel!

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Zeemeerminzwemmen/Haaienzwemmen

Wil jij je als een vis in het water voelen? Wil je weten hoe het is om er als een zeemeermin of haai doorheen te zoeven? Dat kan in De Wiel! Jongens en meisjes kunnen met een heuse zeemeerminnen- of haaienstaart het zwembad in!

Je leert hiermee op een heel nieuwe manier te bewegen in het water. Je leert bijzondere nieuwe bewegingen en voelt je door de kracht van je staart vooruitgeduwd worden. Na zes lessen ontvang je het diploma Brons. Wedden dat je er dan nog geen genoeg van gehad hebt? Gelukkig kun je doorzwemmen voor Zilver en Goud!

Je kunt meedoen tot en met schoenmaat 36. Voor kinderen onder de 7 jaar oud is vereist dat ze in het bezit zijn van zowel de zwemdiploma’s A, B als C; daarna is alleen een A- of B-diploma nodig.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Zwangerschapszwemmen

Als je zwanger bent, wil je natuurlijk genieten van elk bijzonder moment. De eerste maanden van je zwangerschap kun je vaak nog van alles doen. En vanaf het tweede trimester begint je lichaam flink te veranderen. Op dat moment is het van belang om in conditie te blijven. Zwangerschapszwemmen is voor vele zwangere vrouwen de ideale manier om  te ontspannen, voor te bereiden op de bevalling en fit te blijven. Samen met andere dames kun je bovendien allerlei ervaringen uitwisselen. Dit schept een unieke en waardevolle band. Niet voor niets zien wij de aanstaande moeders van Zwangerschapszwemmen vaak gezamenlijk als jonge moeders weer terug tijdens het Baby- en Peuterzwemmen.

Wat houdt een les Zwangerschapszwemmen in?

Ter warming up worden er een aantal banen gezwommen. Daarna ga je onder begeleiding van een gediplomeerde instructrice een aantal oefeningen doen om je armen, benen, buik en bekken te trainen. De les vindt plaats in diep en ondiep warm water.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Zwemles voor volwassenen

Er is natuurlijk niets leuker dan samen met je kind of kleinkind naar het zwembad te gaan. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Bijvoorbeeld als je daarvoor niet goed genoeg kunt zwemmen, of als je er angstig van wordt.

Gelukkig is er goed nieuws. Je bent namelijk niet de enige. En, nog belangrijker, je kunt er wat aan doen!

Zwemles voor volwassenen in De Wiel is erop gericht om je te leren zwemmen en/of je zwemvaardigheden op peil te krijgen. De lessen, die dertig minuten per keer duren, worden gegeven in het 1.10 meter diepe instructiebad en in het wedstrijdbad. Samen zorgen we ervoor dat je snel veilig en met zelfvertrouwen (weer) het zwembad in durft te gaan, zodat ook jij samen met je (klein)kinderen onbezorgd kunt genieten van het water!

Wil je je A-, B- en/of C-diploma halen? Ook dat is mogelijk.

Vragen over of inschrijven voor zwemles? Mail dan naar zwemlesdewiel@schagenactief.nl

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Baby- en Peuterzwemmen

Bij Baby- en Peuterzwemmen staat het plezier en contact dat ouders met hun kinderen hebben voorop. De lessen zijn bedoeld voor kinderen van drie maanden tot en met drie jaar oud. Baby- en Peuterzwemmen vindt plaats in water van ongeveer 33 graden. Tijdens elke les worden verschillende spelletjes en bewegingsoefeningen gedaan, afgewisseld door en ondersteund met het zingen van liedjes.

De spelletjes en oefeningen worden aangepast op de leeftijd en de motorische vaardigheden van de kinderen in de groep. Tijdens de een-na-laatste les van de cursus kunnen kinderen laten zien wat ze allemaal geleerd hebben en een diploma halen. Tijdens de laatste les van het blok mogen de opa’s en oma’s ook gezellig meezwemmen!

De cursusduur is ongeveer 20 weken. Lessen duren een half uur en worden begeleid door een gecertificeerd instructeur.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Zwemvaardigheid

Voor jonge kinderen is het belangrijk om de zwemvaardigheid op peil te houden, ook als je na het behalen van het C-diploma ‘zwemveilig’ bent. Met de lessen Zwemvaardigheid wordt de zwemvaardigheid groter. Je maakt op een leuke manier kennis met reddend zwemmen en je leert nieuwe zwemslagen, bijvoorbeeld de vlinderslag, de samengestelde rugslag, keerpunten en de borst- en rugcrawl met zij-ademhaling.

Zo kan een kind op een leuke manier in beweging blijven en de eigen zwemvaardigheden en conditie versterken.

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

FloatFit Balance

Naast onze pittige, lichamelijke FloatFit-trainingen, bieden we nu ook een rustigere variant die meer gericht is op lichaam én geest. FloatFit Balance is sterk beïnvloed door yoga en pilates. Op de drijvende mat die je misschien ook van de ‘gewone’ FloatFit-training kent, doe je ademhalings- en bewegingsoefeningen, die op een natuurlijke manier in elkaar overvloeien.

Omdat je door de beweging van het water steeds moet balanceren, train je ongemerkt veel spiergroepen. Hiermee werk je aan je balans, houding en kernstabiliteit. Tegelijk sta je bewust stil bij je ademhaling, op een manier die lijkt op meditatie. Met deze combinatie werk je niet alleen aan je lichamelijke conditie, maar ook aan de balans tussen je lichaam en je geest. Kortom, een heerlijke manier om inspanning én ontspanning bij elkaar te brengen!

Wilt u zich hiervoor inschrijven, klik dan hier.

Back To Top