skip to Main Content

Uit de persconferentie van 8 maart is gebleken dat de huidige maatregelen met betrekking tot de zwembranche iets worden versoepeld. De zwemlessen mogen weer worden hervat en dat is goed nieuws!

Op dit moment geldt dat we enkel de zwemlessen voor het A, B en C-diploma weer mogen opstarten. Helaas vallen de lessen zwemvaardigheid, snorkelen, survival, haai- en zeemeerminzwemmen, peutersurvival en het baby- en peuterzwemmen hier niet onder. Deze lessen zullen voorlopig dus nog niet kunnen worden hervat.

We staan te popelen om de kinderen weer te zien en samen aan de slag te gaan. Wel moeten we de regels afwachten waarin we weer kunnen gaan lesgeven. Hiervoor wachten wij op het RIVM, de rijksoverheid en de veiligheidsregio. Zodra de regels duidelijk zijn, ontvangen al onze huidige leskinderen een mail waarin staat of en wanneer ze weer kunnen starten.

Tijdens de eerste zwemlessen staat plezier voorop en zal er per kind gekeken worden wat er nog is blijven hangen van de eerder gevolgde lessen. Omdat iedereen anders is, bekijken we dat echt per kind. Ons uitgangspunt is dat niemand straks voor of achter loopt. Om extra vooruitgang te boeken, wordt er gekeken of we extra zwemlessen kunnen realiseren. Tevens wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de wachtlijsten niet te lang te laten oplopen.

Wij houden u via onze social media kanalen op de hoogte over de start van de zwemlessen in de Wiel. Daarnaast kunt u daar straks ook vinden met welke maatregelen wij rekening dienen te houden. Zodra er nieuwe informatie binnenkomt en/of wanneer de richtlijnen van het RIVM of de Veiligheidsregio wijzigen, delen wij dit uiteraard.

Tot slot hopen wij dat er ook snel groen licht volgt voor de andere zwemactiviteiten.

Back To Top