skip to Main Content

Beste bezoekers van De Wiel,

Op dinsdag 13 oktober zijn nieuwe maatregelen van kracht geworden die wederom ons zwembad treffen. Toch blijft het gelukkig mogelijk om bij ons te komen zwemmen, hetzij in een wat aangepaste vorm.

Naast de al ingestelde maatregelen en het geldende coronaprotocol, gelden een aantal aanvullende maatregelen:

 • In het zwembad geldt een maximaal aantal van 30 personen per ruimte, zoals de zwemzaal. Dit is exclusief het personeel, en dus trainers/instructeurs, en geldt ook niet tijdens activiteiten voor jongeren t/m 17 jaar. Bij gemengde groepen (jongeren t/m 17 jaar + ouderen) geldt deze regel wel.
 • De kleedkamers blijven open. Hier houd je natuurlijk wel de gebruikelijke 1,5 meter afstand van elkaar.
 • De douches blijven gesloten. 
 • De horeca blijft gesloten. 

Voor banenzwemmen, aquasporten en zwemles geldt nog steeds dat het de bedoeling is om zo kort mogelijk voor aanvang van de activiteit aanwezig te zijn en zo snel mogelijk na de activiteit aan/om te kleden en de accommodatie weer te verlaten. 

Verder geldt in Zwembad De Wiel:

 • Banenzwemmen: Reserveren is verplicht en kan vanaf volgende week 7 dagen vooruit.
  • Reserveer je via je abonnement in het abonnementhoudersportaal? Doorloop de stappen goed. Lukt dit niet? Laat ons dan per mail weten bij welke stap u exact vastloopt, dan kunnen we dit samen met u oplossen. Wanneer de reservering gelukt is ben je verzekerd van een plek.
  • Heb je een meerbadenkaart of koop je een los kaartje? Bel dan vanaf 48 uur van te voren tot 2 uur van te voren naar de receptie om je plekje te reserveren. (Let op: zaterdagmiddag en zondag zijn we telefonisch niet bereikbaar.
   Systeemtechnisch is het momenteel niet anders mogelijk. We werken er heel hard aan om iedereen via hetzelfde systeem te kunnen laten reserveren.  
  • Tijdens het banen zwemmen wordt het bad in drie vakken verdeeld. Één vak met banen voor de snelle zwemmers en twee vakken voor de reguliere zwemmers. Je zwemt in een treintje en houdt zoveel mogelijk afstand van elkaar. Kletsen is hierbij niet de bedoeling en probeer inhalen zoveel mogelijk te beperken (denk om elkaar!).
 • Aquasporten: Het aantal beschikbare plekken tijdens de aquasportlessen wordt beperkt. Reserveren is verplicht en kan vanaf volgende week 7 dagen van tevoren.
  • Heb je een abonnement? Reserveer dan als abonnementhouder in het abonnementhoudersportaal. Doorloop de stappen goed. Lukt dit niet? Laat ons dan per mail weten bij welke stap je exact vastloopt, dan lossen wij dit samen op. Als de reservering is gelukt, ben je verzekerd van een plek.
  • Heb je een meerbadenkaart of koop je een los kaartje? Bel dan vanaf 48 uur van te voren tot 2 uur van te voren naar de receptie om je plekje te reserveren. (Let op: zaterdagmiddag en zondag zijn we telefonisch niet bereikbaar.
   Systeemtechnisch is het momenteel niet anders mogelijk. We werken er heel hard aan om iedereen via hetzelfde systeem te kunnen laten reserveren.
  • Wij werken met vaste plekken in het bad waar gesport mag worden. Volg de aanwijzingen van onze instructeurs dus goed op. Let op! Tijdens de les is het verplicht je aan de 1,5 meter afstand te houden.
 • Baby- en peuterzwemmen: De groepsgrootte wordt tijdens de lessen beperkt.Tijdens de lessen wordt 1,5 meter afstand gehouden waardoor de invulling van de lessen ook zal veranderen. Wijzigt je lestijd? Dan nemen wij contact met je op.
 • Peutersurvival: Ouders brengen hun kind nog steeds naar de zwemzaal, maar halen de kinderen niet meer op op de zwemzaal. Vanaf nu wacht je tot jouw kind naar de kleedkamer gebracht wordt.
 • Zwemles (A, B, C, zeemeerminzwemmen, snorkelen, survival, kleutersurvival): Voor deze groep zijn er geen wijzigingen. De regels die tijdens zwemles gelden vind je hier.
 • Verenigingen: Verenigingsleiders krijgen per vereniging een bericht of een telefoontje, zodat alles uitgezet kan worden naar de leden.
 • Vrijzwemmen: Reserveren is verplicht en kan vanaf 2 dagen van tevoren tot 2 uur voor aanvang. Voorlopig is er alleen vrijzwemmen voor kinderen tot en met 17 jaar en op specifieke tijden. Dit zal worden gemeld op de website en op facebook. Morgen, vrijdag 16 oktober, gaat het vrijzwemmen door.

Tot slot zijn wij heel blij dat we nog kunnen zwemmen en wensen wij jullie vooral veel zwemplezier toe.

Met vriendelijke groet,

Team Zwembad De Wiel.

Back To Top