skip to Main Content

Wanneer je een bezoek brengt aan Zwembad de Wiel gelden er specifieke regels. Dit is noodzakelijk om verantwoord te kunnen zwemmen in tijden van corona. Het volledige overzicht van regels en maatregelen vind je in ons Protocol Verantwoord Zwemmen Social Leisure. Wanneer je komt zwemmen, geef je aan dat je je zult houden aan deze regels.

Kom op inschrijving

Om te komen zwemmen in De Wiel is het verplicht om je vooraf in te schrijven. Dit geldt voor banen zwemmen en aquasporten, maar ook voor recreatief zwemmen. Op deze manier kunnen wij de bezoekersstromen goed blijven monitoren. ‘Vaste’ groepen zoals zwemlessen en baby-peuter lessen hoeven niet vooraf in te schrijven. In het zwembad kan alleen met PIN betaald worden.

Informatie over inschrijven:

Je reserveert van tevoren via het ledenportaal voor een dag en de activiteit die je wilt doen, bijvoorbeeld recreatief zwemmen. Op deze manier voorkomen we dat er te veel zwemmers tegelijk naar Zwembad De Wiel komen. Als je reservering is gelukt, wordt er een bevestiging naar je gemaild. Let opdit is alleen de reservering, geen recht op entree. Heb jij geen abonnement? Dan reserveer je door te bellen naar 0224-214390 en zul je aan de kassa alsnog per pin moeten betalen voor de activiteit. 
Print de bevestiging uit en neem deze mee of laat de bevestiging zien op je telefoon bij de kassa. Zo kan de betaling nog sneller worden afgehandeld en vormt er minder snel een rij bij de kassa. 

Het rooster van activiteiten waarop je kan inschrijven vind je hier

De stelregel: houd 1,5 meter afstand

Bezoekers van 18 jaar en ouder houden te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar en van medewerkers. Ook in het water. Bezoekers van 13 t/m 17 jaar houden 1,5 meter afstand tot alle volwassenen (18+). Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen afstand te houden tot anderen.

Tijdens het sporten hoeft de 1,5 meter afstand niet aangehouden te worden. Ga hier respectvol en verantwoord mee om; probeer toch zoveel mogelijk afstand te houden. Zodra u buiten het water bent, dienen de reguliere afstandsregels weer aangehouden te worden. Recreatief zwemmen valt niet onder het sporten.

Thuis trek je je zwemkleding aan

Thuis trek je je zwemkleding onder je kleren aan. Je volgt de routing in het zwembad, trekt je schoenen in de ‘schoenenkleedkamer’ uit en kleedt je verder uit op de zwemzaal. Dit geldt niet voor de Baby-Peuter lessen en de Peutersurvival lessen; dan wordt in de grote kleedkamers omgekleed.

Bij vertrek kan je in een omkleed cabine of -kleedkamer snel weer omkleden (let op welke geopend zijn op dat moment!); of houd je zwemkleding ook aan bij vertrek. Er zijn geen douches beschikbaar.

Was en/of desinfecteer je handen regelmatig

Er zijn verschillende plekken waar je je handen kan wassen en/of desinfecteren. Doe dit regelmatig.

Volg instructies van (zwembad) medewerkers

Het is in ons aller belang dat we ons samen aan deze speciale regels houden. Zo houden we zwemmen verantwoord én mogelijk.

De zwembad medewerkers hebben de zeggenschap; houd je aan hun instructies. Bij weigering of niet-navolgen van de regels en/of instructies van zwembad medewerkers kunnen we toegang tot het zwembad weigeren of instanties inschakelen. Door naar het zwembad te komen, geef je aan de huisregels te kennen en je hier aan te houden.

Horeca – gesloten

De horeca in Zwembad De Wiel is gesloten. De horeca ruimte is niet toegankelijk. Het is niet mogelijk om hier te wachten of om naar het zwemmen te kijken. We volgen hierbij de maatregelen zoals opgelegd door de overheid en het RIVM en zullen toezien op strikte naleving.
Het buitenterras is vanaf 25 mei WEL geopend. Op dit terras gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen.

Hier vind je het hele protocol met regels voor bezoekers en medewerkers van de buitenbaden van Schagen Actief

Hartelijk dank voor je medewerking!

Back To Top