Skip to content
Zwemles
in Zwembad de Wiel

ABC-zwemles

Schagen Actief heeft in Zwembad de Wiel het doel de leukste zwemlessen van hoge kwaliteit aan te bieden. Er wordt gewerkt met de EasySwim methode met als eindresultaat het landelijke Zwem ABC van de NPZ-NRZ.

De EasySwim methode werkt vanuit vier pijlers die optimaal afgestemd zijn op de manier waarop jonge kinderen leren. Met deze pijlers behalen we het hoogste zwemplezier én de hoogste betrokkenheid, wat leidt tot het beste resultaat.

  1. Meteen in het diepe met Easy Swim drijfpak
  2. Zelfstandig en in kleine groepen werken
  3. Verbondenheid met lesgever en kinderen
  4. Hoge betrokkenheid

De zwemlessen duren een uur en worden zes dagen per week aangeboden. Door de weeks vinden de lessen ’s middags plaats en op zaterdag ’s ochtends. Zondags is er geen zwemles.

Kinderen die het leuk vinden om na het behalen van het Zwem-ABC nog meer te leren, kunnen hun zwemvaardigheid verder vergroten met de algemene en specifieke zwemvaardigheidsdiploma’s.

Aanmelden wachtlijst zwemles

Zwemvaardigheid

De algemene zwemvaardigheid en zwemveiligheid kan verder vergroot worden met de zwemvaardigheidsdiploma’s. Er zijn drie diploma’s voor zwemvaardigheid.

Tijdens de lessen zwemvaardigheid wordt de conditie in de bekende zwemslagen verbeterd. Daarnaast worden er nieuwe zwemslagen aangeleerd zoals de samengestelde rugslag, de vlinderslag en de polocrawl. Er wordt een begin gemaakt met reddend zwemmen en er worden nieuwe ‘trucjes’ aangeleerd zoals de wedstrijdstart, keerpunten, ongelijkzijdig watertrappen en het maken van drijfmiddelen.

Survival

Tijdens de Survival lessen leren kinderen extra vaardigheden aan om zichzelf te kunnen redden als ze onverwacht in het water terechtkomen. Ook leren kinderen wat ze absoluut niet moeten doen als er iemand anders in nood is. Er zijn drie diploma’s te behalen voor Survival.

Snorkelen

Tijdens de lessen snorkelen wordt er kennis gemaakt met de basisprincipes van het snorkelen. Kinderen leren omgaan met de basisuitrusting en leren de snorkeltechnieken. Er zijn drie diploma’s te behalen voor snorkelen.

Zeemeermin- en haaienzwemmen

Wil jij je als een vis in het water voelen? Wil je weten hoe het is om er als een zeemeermin of haai doorheen te zoeven? Dat kan in De Wiel! Jongens en meisjes kunnen met een heuse zeemeerminnen- of haaienstaart het zwembad in!

Je leert hiermee op een heel nieuwe manier te bewegen in het water. Je leert bijzondere nieuwe bewegingen en voelt je door de kracht van je staart vooruitgeduwd worden.

Je kunt meedoen tot en met schoenmaat 36. Voor kinderen onder de 7 jaar oud is vereist dat ze in het bezit zijn van zowel de zwemdiploma’s A, B als C; daarna is alleen een A- of B-diploma nodig.

Zeemeermin- en haaienzwemmen wordt gegeven in de vorm van een clinic zodra er genoeg aanmeldingen zijn. Je kunt je opgeven via zwemlesdewiel@schagenactief.nl. Daarnaast proberen wij de clinics in de vakanties aan te bieden. Houd hiervoor onze socials in de gaten. 

Kijkweek

Elke week voor een schoolvakantie heeft u de mogelijkheid om mee te kijken tijdens de zwemles van uw kind(eren). Kijk HIER wanneer de volgende kijkweek plaatsvindt.

Tijdens het laatste halfuur van de zwemles mag u op de zwemzaal, langs de badrand, mee kijken. In dit halfuur kunt u kijken hoe ver uw kind al is, welke dingen er nog geleerd/verbeterd moeten worden en kunt u korte vragen stellen aan de lesgever.

Voor de veiligheid en hygiëne in het bad mag u de zwemzaal betreden op blote voeten, slippers of schoenenhoesjes (die te koop zijn bij de receptie). Daarnaast vragen wij u zoveel mogelijk zonder andere kinderen te komen. Er wordt een uitzondering gemaakt voor kleintjes in een draagzak of maxicosi. Kinderen zonder diploma’s zijn niet welkom op de zwemzaal, ook niet met bandjes of reddingsvestjes aan.

Afzwemmen

In Zwembad De Wiel wordt elke week op zaterdagmiddag afgezwommen!

Hiermee zorgen we voor een goede doorstroom en kunnen kinderen echt afzwemmen als zij er aan toe zijn.

Kijk HIER voor onze afzwemdata.

Zwemles voor volwassenen

Er is natuurlijk niets leuker dan samen met je kind of kleinkind naar het zwembad te gaan. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Bijvoorbeeld als je daarvoor niet goed genoeg kunt zwemmen, of als je er angstig van wordt.

Gelukkig is er goed nieuws. Je bent namelijk niet de enige. En, nog belangrijker, je kunt er wat aan doen!

Zwemles voor volwassenen in De Wiel is erop gericht om je te leren zwemmen en/of je zwemvaardigheden op peil te krijgen. De lessen, die dertig minuten per keer duren, worden gegeven in het 1.10 meter diepe instructiebad en in het wedstrijdbad. Samen zorgen we ervoor dat je snel veilig en met zelfvertrouwen (weer) het zwembad in durft te gaan, zodat ook jij samen met je (klein)kinderen onbezorgd kunt genieten van het water!

Wil je je A-, B- en/of C-diploma halen? Ook dat is mogelijk. Mail dan naar zwemlesdewiel@schagenactief.nl

Vragen en/of inschrijven?

Vragen of inschrijven

Heeft u vragen of zij u zich graag willen aanmelden voor een les? Mail dan naar zwemlesdewiel@schagenactief.nl

Aanmelden voor zwemles voor het A-, B-, en/of C-diploma kan via de button hieronder.

Aanmelden wachtlijst zwemles
Back To Top