Skip to content

Onderstaande verenigingen bieden hun activiteiten aan in Zwembad De Wiel.

Wilt u meer informatie over één van de aangeboden activiteiten? Lees dan snel verder!

Reddingsbrigade

De strandreddingsbrigade heeft als hoofdtaak het toezicht houden op het strand. Om ervoor te zorgen dat de brigade goed werk kan verrichten, is het belangrijk dat de leden goed opgeleid zijn qua kennis en conditie. In de zomer gebeurt dit op het strand en in de wintermaanden in Zwembad De Wiel.

Naast de opleidingen worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Zo wordt er stil gestaan bij feestdagen en bestaat er in de schoolvakantie de mogelijkheid om vrij te zwemmen. Voor de oudere leden is er de mogelijkheid om recreatief te zwemmen, of eventueel onder begeleiding de conditie op niveau te krijgen of te behouden.

SASV

De SASV staat voor Stichting Aangepaste Sport en Vrijetijdsbesteding.

De activiteiten van deze stichting is bedoeld voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuigelijke beperking of een vorm van autisme.
Met vele vrijwilligers laten wij de deelnemers kennismaken met diverse sporten en vormen van vrijetijdsbesteding.

Er worden verschillende activiteiten aangeboden, waaronder zwemmen.

ZV Aquarius

Bij Aquarius draait alles om het zwemmen en het trainen voor wedstrijden. We doen dit met een gezellig clubje waarbij allereerst plezier en daarnaast de prestatie tellen.

We trainen technisch op de slagen; borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en vlinderslag. Naast snelheid gaat het ook om het uithoudingsvermogen en de kracht, die in het water echt anders zijn dan bij het hardlopen en het trainen in een sportschool.

Kom eens kijken of beter nog: kom eens meetrainen om te kijken of dit iets voor jou kan zijn. De eerste 4 keer zijn gratis!”

Watervrienden

Onze vrijwilligers besteden elke week een paar uur van hun vrije vrijdagavond aan het leren zwemmen van kinderen. Omdat ze het leuk vinden, met elkaar een gezellige avond hebben, maar vooral omdat ze het belang inzien van goede en vertrouwde zwemles aan kinderen.

We geven les aan de kinderen voor hun A, B, C. Hebben ze dit gehaald, dan hoeven ze echt niet te stoppen. De kinderen kunnen bij ons door voor hun zwemvaardigheid, waterpolo, survival of verder gaan met snorkelen waarbij speciaal voor ons door duikschool Dive-InC, diploma’s zijn ontwikkeld.

Ook aan de volwassenen hebben we gedacht, de eerste driekwartier kunnen ze zelf zwemmen, de tweede en derde driekwartier is er trimzwemmen voor ze.

Back To Top