Ga naar hoofdinhoud

Aquasporten in Zwembad de Wiel

Aquajoggen

Aquajoggen

Waterdiepte: wedstrijdbad diep (4,00 m)
Kleding tip: sportieve badkleding
Niveau: actief

Aquajoggen is in een drijftoestand bewegen, in diep water, met behulp van wetbelt. Doel van het Aquajoggen is het verbeteren van de algemene fitheid met een minimale belasting op het lichaam. Doordat er geen contact is met de bodem worden knieën, heupen en enkels ontzien. Op eigentijdse muziek worden wisselende spiergroepen getraind waarbij gebruik wordt gemaakt van de weerstand van het water en trainingsmaterialen. Tijdens de lessen is het mogelijk om zelf het tempo en de intensiteit te bepalen, waardoor de activiteit geschikt is voor iedereen.

Lesduur: 45 min
Lestijd: Maandag van 19:15 – 20:00 uur

Aquafit

Waterdiepte: wedstrijdbad ondiep en diep
Kleding tip: sportieve badkleding en (indien gewenst) waterschoenen
Niveau: (zeer) actief

AquaFit is een actieve en gevarieerde les die per week kan verschillen, omdat er afwisselend gewerkt wordt in het ondiepe of diepe deel of in beide delen van het zwembad. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van verschillende materialen en diverse werkvormen, zoals bijvoorbeeld een circuit. Ook komen elementen uit de Aquarobics en het Aquajoggen aan bod. Al met al een goede en intensieve manier om de dag af te sluiten.

Lesduur: 45 min
Lestijden:
Dinsdag van 19:15 – 20:00 uur (zowel ondiep als diep)
Woensdag van 09:00 – 09:45 uur (ondiep)
Woensdag van 10:00 – 10:45 uur (ondiep)

Aangepast Zwemmen

Waterdiepte: wedstrijdbad, diep en ondiep
Kleding tip: badkleding
Niveau: actief, maar aangepast

Aangepast zwemmen is voor iedereen met een fysieke of chronische beperking, reuma, rugklachten, etc. Het is de bedoeling om met je lichaam in beweging te komen onder water. Voor sommige mensen kan het lastig zijn om te bewegen vanwege hun beperking. Tijdens aangepast zwemmen ga je op eigen tempo en niveau in beweging komen in het water. Vaak bestaat een les uit verschillende oefeningen om de gewrichten los te maken en de spieren op te warmen. Ontspanning en plezier zijn ook belangrijk tijdens de lessen. Bewegen in het water is goed voor je spieren en voor je conditie, daarnaast kan het ook een therapeutische werking hebben.

Lesduur: 45 min
Lestijden: Maandag van 12:45 – 13:30 uur

Back To Top