Ga naar hoofdinhoud

Aquasporten in Zwembad de Wiel

Aquabootcamp

Aquabootcamp

Waterdiepte: ondiep en diep (afhankelijk van de oefeningen)
Kleding tip: 
badkleding
Niveau: (zeer) actief

Aquabootcamp is een zeer actieve, uitdagende en intensieve workout waar men door middel van diverse interval- en circuitsystemen het hele lichaam traint in zowel diep als ondiep water. Onder de bezielende leiding van een deskundige instructeur en bijpassende, opzwepende muziek richt men zich tijdens de lessen op het verbeteren van de algehele conditie, het uithoudingsvermogen (longcapaciteit) en spierkracht.

Onderdelen die aan bod kunnen komen: Combattraining (trap- en stoottechnieken uit diverse gevechtssporten), intervalsystemen zoals Tabata, Stacksets en Dropsets, Core-training en plyometrie (explosieve jumptraining).

Lesduur: 45 min
Lestijden:
Vrijdag van 10:00 – 10:45 uur

Aquafit

Waterdiepte: wedstrijdbad ondiep en diep
Kleding tip: sportieve badkleding en (indien gewenst) waterschoenen
Niveau: (zeer) actief

Hoe de nieuwe lessen Aquafit er precies uit gaan zien, blijft nog even een verrassing. Onze instructeurs zijn op dit moment nog volop bezig met het ontwikkelen van deze les. Alvast een tipje van de sluier: Het wordt een les met veel variatie!

Houd onze website en social mediakanalen goed in de gaten voor het laatste nieuws over deze les.

Lesduur: 45 min
Lestijden:
Dinsdag van 19:00 – 19:45 uur

Aquarobics

Aquarobics

Waterdiepte: wedstrijdbad ondiep (1,40 m)
Kleding tip:
sportieve badkleding en waterschoenen
Niveau: actief

Aquarobics is een actieve, swingende les in heup- tot borstdiep water. Op de maat van de muziek wordt een gevarieerd programma aangeboden van spierversterkende en conditionele oefeningen. Hierdoor wordt het hele lijf getraind en de algemene fitheid verbeterd. Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van de weerstand van het water en kan er gewerkt worden met extra trainingsmaterialen. De lessen Aquarobics in Zwembad De Wiel zijn afwisselend en actief, maar voor ieder niveau geschikt.

 

Lesduur: 45 min
Lestijden:
Maandag van 10:00 – 10:45 uur
Donderdag van 19:15 – 20:00 uur

Aquajoggen

Aquajoggen

Waterdiepte: wedstrijdbad diep (4,00 m)
Kleding tip: sportieve badkleding
Niveau: actief

Aquajoggen is in een drijftoestand bewegen, in diep water, met behulp van wetbelt. Doel van het Aquajoggen is het verbeteren van de algemene fitheid met een minimale belasting op het lichaam. Doordat er geen contact is met de bodem worden knieën, heupen en enkels ontzien. Op eigentijdse muziek worden wisselende spiergroepen getraind waarbij gebruik wordt gemaakt van de weerstand van het water en trainingsmaterialen. Tijdens de lessen is het mogelijk om zelf het tempo en de intensiteit te bepalen, waardoor de activiteit geschikt is voor iedereen.

Lesduur: 45 min
Lestijden:
Maandag van 09:00 – 09:45 uur
Maandag van 19:15 – 20:00 uur
Vrijdag van 09:00 – 09:45 uur

Float Fit

Float Fit

Waterdiepte: wedstrijdbad diep (4,00 m) op floatfitmat
Kleding tip: sportkleding over badkleding
Niveau: zeer actief

FloatFit is dé trend op het gebied van aquafitness. Het is een intensieve training waarbij de oefeningen uitgevoerd worden met behulp van een drijvende mat, de aquabase. Tijdens de oefeningen sta, zit of ligt u op de mat, maar ook wel eens ernaast! De golven die ontstaan, maken de oefeningen nog lastiger. Door het continue zoeken naar evenwicht en het uitvoeren van wisselende oefeningen, wordt het hele lichaam getraind op een leuke en innovatieve manier.
Omdat er een vast aantal FloatFit-matten beschikbaar is, is een beperkt aantal plekken. Reserveren kan online.

Lesduur: 30 min (exclusief matten neerleggen en opruimen)
Lestijd: Donderdag van 20:00 – 20:45 uur

Slag- en conditietraining

Slag- en conditietraining

Waterdiepte: wedstrijdbad
Kleding tip: sportieve badkleding
Niveau: actief

Slag- en conditietraining is voor zwemmers die een bepaalde slag willen verbeteren en/of de conditie willen verbeteren. Er wordt tijdens de les gewerkt aan de liggen, de been- en/of armslag en de stuwing in het water. De lesgever geeft tips en de conditie kan worden versterkt door zogenaamde conditiestuurkaarten, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau ook zelfstandig kan trainen.

Lesduur: 30 min
Lestijden:
Dinsdag van 20:00 – 20:30 uur

Social & Fit

Waterdiepte: hele bad
Kleding tip: nvt
Niveau: actief en ontspannen

Tijdens de woensdagochtend wordt er 2 keer 35 min (09:00 uur en 09:45 uur) les gegeven in ondiep water en 1 keer (10:30 uur) in diep water. Deze lessen kunt u naar eigen inzicht afwisselen met vrij zwemmen, bubbelen, genieten van de sauna of gezellig bijpraten met de anderen. U kiest zelf hoe lang u deelneemt. Het is de ideale ochtend voor iedereen die wil bewegen en ook graag in contact is/komt met anderen.

Lesduur: 30 min actief + 5 min ontspannen, 30 min ontspannen + 5 min ontspannen en 30 min actief.
Lestijden:
Woensdag van 09:00 – 11:00 uur,

Aangepast Zwemmen

Waterdiepte: wedstrijdbad, diep en ondiep
Kleding tip: badkleding
Niveau: actief, maar aangepast

Aangepast zwemmen is voor iedereen met een fysieke of chronische beperking, reuma, rugklachten, etc. Het is de bedoeling om met je lichaam in beweging te komen onder water. Voor sommige mensen kan het lastig zijn om te bewegen vanwege hun beperking. Tijdens aangepast zwemmen ga je op eigen tempo en niveau in beweging komen in het water. Vaak bestaat een les uit verschillende oefeningen om de gewrichten los te maken en de spieren op te warmen. Ontspanning en plezier zijn ook belangrijk tijdens de lessen. Bewegen in het water is goed voor je spieren en voor je conditie, daarnaast kan het ook een therapeutische werking hebben.

Lesduur: 45 min
Lestijden:
Maandag van 13:00 – 13:45 uur

Back To Top